Lifestyle

Vitaal werken

Veel mensen willen heel graag een gezonder leven leiden. Balans tussen lichaam, geest en hart geeft uiteindelijk meer tevredenheid in alle aspecten van het leven.

Vitale mensen halen meer plezier uit hun werk en ervaren meer draagkracht. Door Mindfulness ga je meer evenwicht en balans ervaren. Je energie effectiever benutten en je energieker voelen. Zowel thuis als op het werk voelt het lichter en meer ontspannen.

Vitaliteit kun je trainen

Een vitaliteitscoach helpt jou om je weer vitaal en energiek te voelen. Mindfulness is wie wij zijn. Op deze manier kunnen we mensen op de werkvloer helpen naar een gezonde en vooral bewuste leefstijl. Wij kijken naar jou als compleet persoon en helpen je om je energie te verhogen en meer balans te vinden in het dagelijks leven.

Door vitaliteitscoaching leer je beter je lichaam te voelen en kom je meer uit het hoofd en de stroom van gedachten die ons som zo vast kunnen zetten. Denken is wat we teveel doen. Denken zorgt voor onrust, stress en zwaarte. Wij zijn er voor om je te laten zien dat het anders kan en dat het makkelijker kan. Meer te kijken en waar te nemen met het hart, zodat je vriendelijker & liever kan zijn voor jezelf.

Vitaliteit

De eerste drie sessies zijn gericht op jouw lichaam. Door de automatische piloot en de snelheid/volheid van het leven, vergeten we ons lichaam vaak. Het leren te luisteren naar de signalen van je lichaam werkt bijzonder helend en beïnvloed jou gezondheid. Niet alleen leren om vriendelijker te zijn voor je lichaam maar ook om beter voor je lichaam te zorgen zijn hele mooie processen deze eerste drie sessies. Maar ook staat centraal wat geef ik mijn lichaam voor voedsel en wat voor beweging heb ik per dag.

Mindfulness

De volgende drie sessies staat je mind centraal. Onze gewoonte is om veel te denken en ook om ons denken te volgen (vaak automatisch zonder dat we hier bij na denken). Je leert inzicht te krijgen in je eigen mind, wat veel helderheid geeft over; waarom je doet wat je doet, hoe het kan dat een ongezonde gewoonte steeds terug komt, hoe een negatieve stemming kan ontstaan, enz. Je leert inzicht te krijgen in dit denkproces maar ook het besef ontluikt zich dat je hierin kunt kiezen. Dat je voor gezond denken kunt kiezen!

Duurzaamheid

De laatste drie sessie gaat over het volgen van je hart. Doe je dat waar je blij van wordt in het leven? En niet zozeer dat je targets en doelen hoeft te halen om blij te worden. Maar meer mag ik hierin falen en ook gewoon mens zijn. Je leert liefdevol en vriendelijk te zijn naar jezelf, ook op momenten dat het niet goed met je gaat. Je leert vertrouwen te hebben dat het leven komt zoals het komt en dat jij hierin mag leren. Je leert om beter te luisteren naar je hart, je intuïtie en je gevoelens.

Vitaal werken

Wij luisteren heel gericht en met open, vriendelijke aandacht. We geven aandacht aan waar jij het gevoel hebt in vast te lopen en tegenaan te lopen. Door alle facetten aandacht te geven, zowel lichamelijke beweging & voeding, mentale strubbelingen en waar het soms raakt in je hart. Dit maakt dat lifestyle coaching een holistische en duurzame aanpak integreert in het dagelijks leven. Maar ook blijvend compassievol en gezond omdat jij ervoor kiest om jouw lifestyle aan te passen.

Wat je leert is

 • Je voelt de grenzen van je lichaam aan waardoor je een nieuwe gewoonte maakt van bijvoorbeeld gezond eten en voldoende lichaamsbeweging.
 • Je leert om meer balans te ervaren en hierdoor kun je gedachten en emoties beter observeren als ‘gebeurtenissen in de geest’.
 • Je raakt niet meer verstrikt in je gedachten
 • Je stopt met vechten tegen jezelf en je leert de dingen te accepteren zoals ze zijn.
 • Je wordt niet meer meegesleept door je emoties, en als het gebeurt is het minder heftig en sneller voorbij.
 • Je relaties worden betekenisvoller.
 • Je gaat voor jezelf durven kiezen (zonder egoïstische of a-sociaal te worden).

Wat zijn de effecten van vitaliteitscoaching

 • Je hebt balans gevonden tussen lichaamsbeweging/voeding, rust in je mind en dat waar je blij van wordt in je hart
 • Je zult meer tevredenheid en geluksmomenten ervaren en je niet alleen voelen op deze wereld!
 • Je voelt wat gezond eten voor jou betekend en je gunt jezelf om blijvend gezond te eten.
 • Je kunt doeltreffend je gewoontes en patronen opmerken en hierin bewustere keuzes maken.
 • Je zorgt goed voor jezelf en bent lief voor je lichaam, je gedachten en je hart
Contact

Persoonlijk advies over de mindfulness trainingen?

We kunnen vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen. Dan kijken we of het klikt en wat mindfulness voor jou kan betekenen. Neem contact op via het formulier, dan mailen we jou binnen een paar werkdagen voor een belafspraak.

Je zit nergens aan vast.

Liever direct contact? Bel ons dan op:
+31624739034 / +31654785986
of mail naar:
info@staymindful.nl