27 t/m 31 juli 2022

Thema: Liefde

 • Mindfulness meditatie
 • Yoga
 • Metta
Kom tot rust

Tijd om jezelf te ontvangen

Tijd voor jezelf is soms ook even zoeken naar hoe doe ik dat ook al weer. Zonder media of leesboeken met vriendelijke aandacht elke keer weer opmerkzaam zijn wat er is in dit moment. Met heel veer ruimte om je heen en genoeg tijd om je terug te trekken in je eigen kamer, een wandeling of even joggen door het veld en dat alles in stilte.
Tijdens deze dagen gaan we dieper in op onze hartkwaliteiten. We verbinden ons met metaa, ook wel liefdevolle vriendelijkheid. We zullen een aantal levensvrienden zoals ze genoemd worden leren beoefenen. Zodat je van binnenuit jezelf kunt voeden met wat er werkelijk toe doet. Het is uiteindelijk de binnenkant die gevoed mag worden. Tijdens je verblijf volg je het programma. Het is een variërend programma met beweging en zittende meditaties. We doen minimaal twee keer per dag een vorm van Yin Yoga en Yoga Nidra. Ook zijn er vrije ruimtes. Alles heeft te maken met bewustzijn en mildheid. En misschien doe je ook wel eens lekker helemaal niets. Zo heb je alle gelegenheid om het effect van het programma optimaal tot je te laten werken.

Het programma bestaat uit:

Mindfulness meditatie
Yoga
Metta meditatie

Aanmelden

Ons Aanbod

Tijdens jouw verblijf op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden heb je beschikking over een eigen kamer of twee persoonskamer met douche en toilet. Er wordt gezorgd voor maaltijden. Jij hoeft je alleen maar te richten op het programma. Tijdens het programma beoefenen we metta, liefdevolle vriendelijkheid genoemd. Dit doen we aan de hand van de 4 hartskwaliteiten (bramaviara’s). Zodat je met een vriendelijke blik naar binnen leert kijken en meer zelfliefde ontwikkelt. Een houding naar jezelf waardoor je meer vertrouwen ontwikkelt en het leven makkelijker maakt.

Metta – Liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en naar het leven.

Meer eenvoud en meer verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

De soms ingewikkelde patronen doorzien en mogen loslaten. Het ontwikkelen van vertrouwen en geduld.

Stilte Retraite

Wat inbegrepen is

 • Van woensdag 14:00 uur tot zondag 16:00 uur 4 overnachtingen op een prachtige plek, een bosrijk gebied wat zeer voedend en aardend is. Je bent welkom op het  Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden.
 • 4x een compleet verzorgde lunch
 • 4x een compleet verzorgt ontbijt
 • 4 x een heerlijk duurzaam en biologisch diner (vegetarisch diner)
 • Onbeperkt thee & koffie
 • Een prachtig doordacht programma van Mindfulness meditatie, Yin Yoga en het beoefenen van metta. Metta is ook wel liefdevolle vriendelijkheid. Begeleid door Klarien en Stefanie welke je in stilte mag ondergaan
 • Keuze uit een één persoons of twee persoons kamer met eigen douche & wc op je eigen kamer
 • De bedden zijn niet opgemaakt, je kunt linnengoed voor een klein bedrag huren of zelf mee brengen
 • Vrijblijvend gebruik van yogamatten & meditatiekussens
 • Eventueel naar behoefte gebruik maken van een coachingsgesprek met Klarien Drenth of Stefanie Kaiser
 • Dit alles voor een prijs van 595,- voor een één persoonskamer en 545,- euro voor een twee persoonskamer en een tentplek bedraagt €490,- exclusief Dana (Dana is vrijgevig een donatie doen aan de retraite begeleiders die past bij jou leven op dit moment). Dit bedrag is gebaseerd op de kosten die wij maken voor verblijf, maaltijden en werkuren vooraf

Twee Persoonskamer

€545,-

Een Persoonskamer

€595,-

Tentplek

€490,-