28 sep. t/m 2 okt. 2022

Thema: Medevreugde

 • Meditatie (Mindfulness)
 • Yoga
 • Metta
soul

Zelfcompassie : Medevreugde

Tijd voor jezelf is soms zoeken hoe je dit doet. Zonder WiFi en overige afleidingen. Oefenen met opmerkzaamheid en in ieder moment opmerkzaam zijn. Tijdens deze retraite gaan we meer in op vreugde en opmerken dat het er is en waar jij vreugde voelt. Daarbij is vreugde overal en schept het verbondenheid met alle andere levende wezens. Het is een kwaliteit van metta - liefdevolle vriendelijkheid. Wanneer je vreugde herkend in jezelf, kun je vreugde ook herkennen in de ander. Je verdiept deze kwaliteit door blij te zijn voor een ander. Medevreugde is een bron aan inspiratie en een heel mooie tegenhanger van onbegrip, afgunst, jaloezie en onverschilligheid. Het betekent dat je open kunt stellen om jezelf lief te hebben, om vreugde in jezelf te ervaren en vreugde te herkennen bij anderen. Je hart vullen wanneer je geluk kunt delen schept nog meer vreugde. Tijdens deze retraite oefenen we in stilte met diverse meditaties. Meditaties verbonden aan metta, Yoga, Mindfulness.

Aanmelden

Ons Aanbod

Tijdens jouw verblijf op het Theosofisch Centrum in Naarden heb je beschikking over een eigen kamer of twee persoonskamer met douche en toilet. Er wordt gezorgd voor maaltijden. Jij hoeft je alleen maar te richten op het programma. Tijdens het programma beoefenen we metta, liefdevolle vriendelijkheid genoemd. Dit doen we aan de hand van de 4 hartskwaliteiten (bramaviara’s). Zodat je met een vriendelijke blik naar binnen leert kijken en meer zelfliefde ontwikkelt. Een houding naar jezelf waardoor je meer vertrouwen ontwikkelt en het leven makkelijker maakt.

Deze retraite is gericht op mensen die hun Mindfulness & Compassie beoefening willen verdiepen.  Mindfulness trainers en Compassie trainers die de houdingskwaliteiten van metta verder wensen te ontwikkelen.

Metta – Liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en naar het leven.

Meer eenvoud, meer vreugde in  verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

De soms ingewikkelde patronen doorzien en mogen loslaten. Het ontwikkelen van vertrouwen en geduld.

Stilte Retraite

Wat inbegrepen is

 • Van woensdag 14:00 uur tot zondag 11:00 uur 4 overnachtingen op een prachtige locatie, bosrijk gelegen in Naarden.
 • 4x een compleet verzorgde lunch
 • 4x een compleet verzorgt ontbijt
 • 4 x een heerlijk duurzaam en biologisch diner (vegetarisch diner)
 • Onbeperkt thee & koffie
 • Een prachtig doordacht programma van metta-meditatie, yoga en het beoefenen van mindfulness. Metta wordt ook wel vertaald met ‘vrienden mee worden’ of ‘geen enkel wezen kwaad wensen, inclusief jezelf’.  Deze retraite wordt begeleid door Klarien en Stefanie welke je in stilte mag ondergaan.
 • Keuze uit een één persoons of twee persoons kamer met eigen douche & wc op je eigen kamer of een tentplek op het terrein waarbij je gebruik kunt maken van sanitair
 • De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken voor je klaar
 • Vrijblijvend gebruik van yogamatten & meditatiekussens.
 • Eventueel naar behoefte gebruik maken van een coachingsgesprek met Klarien Drenth of Stefanie Kaiser.
 • Dit alles voor een prijs van 595,- voor een één persoonskamer en 545,- euro voor een twee persoonskamer en €490,- euro voor een tentplek, exclusief Dana (Dana is vrijgevig een donatie doen aan de retraite begeleiders die past bij jou leven op dit moment). De investering omvat de huur van de locatie, kosten kok , voorwerk begeleiders.

Twee Persoonskamer

€545,-

Een Persoonskamer

€595,-

Tentplek

€490,-