Mindfulness voor bedrijven en organisaties

Trainingen op maat

Zoek je een training die medewerkers helpt om gezond met stress en werkdruk om te gaan? Welke hun functioneren, plezier en vitaliteit versterkt?
Wij geven Mindfulness & Compassie trainingen. En coaching aan bedrijven en organisaties. Het uitgangspunt is de wetenschappelijk bewezen ‘Mindfulness Based Stress Reduction’ training én de werksituatie van de deelnemers. We passen de trainingen aan naar de behoefte en vraag van deelnemers.

Voordelen van Mindfulness binnen het bedrijf

Steeds meer organisaties beseffen dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers.

Stress is zowel een aanslag op de geest als het lichaam. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode om stress te verminderen.

Omdat elke organisatie en situatie anders is, bieden wij incompany trainingen Mindfulness op maat voor bedrijven en organisaties. Wij houden altijd rekening met de specifieke omstandigheden en wensen van een organisatie.

Trainingen kun je inzetten voor

• Stressreductie en stressmanagement, gezond omgaan met werkdruk
• Gezonder en evenwichtiger management
• Verzuimpreventie
• Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
• Persoonlijke effectiviteit
• Mentale fitheid en werkplezier

Mindfulness trainingen dragen bij aan bewezen verbetering in belangrijke processen binnen de organisatie. Met name met betrekking tot; ziekteverzuim verlaging, stressreductie, persoonlijke effectiviteit, verbeterende concentratie vermogen en focus.

Contact

Mindfulness heeft positieve effecten op werknemers!

 • Fysiek; Afname van Klachten zoals slaapproblemen, piekeren, vermoeidheid, gebrek aan concentratie.
 • Mentaal; 65% minder kans op een burn-out, ervaren van meer balans en tijd, effectiever omgaan met stressvolle situaties.
 • Sociaal; Ruimte voor sociale contacten, met aandacht luisteren, meer inzicht in eigenheid en het effect hiervan op de ander
 • Bewustzijn; Met meer aandacht leven in het nu, bewust van gedachtepatronen en valkuilen, betere bewustwording van eigen grenzen

Direct een afspraak maken? Wij bellen of mailen u terug!

  Individuele coaching, Mindfulness & Compassie

  Individuele trainingen en coaching zijn zeer geschikt voor managers en directieleden die graag willen ingaan op hun persoonlijke vraagstukken in het leiderschap. Individuele Mindfulness en Compassie coaching helpt je om meer inzicht te krijgen in stressreductie, omgaan met druk of tegenslag en omgaan met je eigen waarden en ambities. Deze training helpt je om meer balans te vinden tussen werk en privé en het leren aanvoelen van je eigen grenzen en mogelijkheden.

  Workshops voor bedrijven, organisaties, teams

  ‘Stay Mindful’ verzorgt workshops voor groepen professionals. Deze mindfulness workshop zijn afwisselend, inspirerend, interactief maar vooral ook gericht op zelf-ervaren. Een mindfulness workshop kan voor een bedrijf een laagdrempelige kennismaking zijn met mindfulness. Deelnemers ervaren de workshop als productief, leerzaam en verbindend maar ook vol humor en toegankelijk. Tevens kunnen ze de inzichten en oefeningen vaak direct toepassen in de praktijk.

  Training op Maat

  Meld je direct aan voor een workshop!

  Stuur een Mail

  Vier redenen voor mindfulness in organisaties

  Steeds meer professionals zien mindfulness als een effectieve manier om stress te verminderen bij medewerkers. Maar naast stressreductie, zijn er nog meer redenen om een training mindfulness in te zetten.

  1. Mindfulness als methode voor duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie

  Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Ook helpt de mindfulness training bij herstel van overspanning en burn-out. Het versterkt bovendien het brein (de prefrontale cortex), waardoor de mentale en emotionele fitheid van de medewerker verbetert. De medewerker wordt zelfbewuster; flexibeler, veerkrachtiger en leert wat hij kan doen om goed en gezond te functioneren.

  2. Mindfulness bij een organisatieverandering

  Grote veranderingen in een organisatie brengen stress en onrust mee. Het is dan extra belangrijk dat medewerkers goed blijven functioneren, veerkrachtig zijn en plezier houden in hun werk. Mindfulness helpt om meer ontspannen en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden. Juist de eigenschappen die zo belangrijk zijn bij veranderingen worden versterkt, zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen, het makkelijker overzicht houden in complexe situaties en prioriteiten stellen.

  3. Mindfulness voor management development

  Mindfulness versterkt elk Management Development programma. Met mindfulness verbeter je namelijk als leidinggevende op fundamentele wijze je persoonlijke leiderschap en reflectievermogen. Mindfulness helpt bovendien om complexe situaties, ook onder druk, beter te kunnen overzien. Je komt meer in je kracht te staan en kan gezonder omgaan met grenzen. Ook train je met mindfulness om met meer aandacht te communiceren, wat de effectiviteit van gesprekken vergroot.

  4. Mindfulness voor het verbeteren van de communicatie en samenwerking

  Om goed samen te werken, is het belangrijk dat werknemers reflectief zijn, flexibel en goed communiceren. Mindfulness is een bewezen techniek om deze competenties te ontwikkelen. Daarbij leren medewerkers bij de training mindful luisteren: luisteren met aandacht en nieuwsgierigheid naar elkaar. In veel organisaties zitten mensen vast in hun eigen verhaal en het beeld dat zij van anderen hebben. Ze zijn zich daarvan vaak niet bewust. Met mindfulness leren ze weer echt open staan voor anderen, waardoor de samenwerking verbetert.

  Mindfulness | stressreductie

  Wat de cijfers zeggen.

  Uit cijfers van de Rijksoverheid (2014) blijkt dat negatieve werkstress een veelvoorkomend probleem is voor medewerkers en daarmee ook organisaties. Uit het onderzoek kwamen onder andere de volgende resultaten naar voren:

  • 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress/burn-out klachten.  Dit betekent 1 miljoen werknemers.
  • 1 op de 3 gevallen van ziekteverzuim is gerelateerd aan werkstress
  • Verzuimduur: gemiddeld 189 dagen
  • Steeds meer jongeren. Groep van 25-34 jaar stijgt en is momenteel de grootste groep
  • Langzaam verschuift het zelfs al richting basisschool leeftijden
  • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 beroepsziekte van het land

  Contact

  Meer weten over mindfulness op de werkvloer?

  Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek

  We verheugen ons op uw aanvraag voor een ontmoeting, en zullen u graag persoonlijk adviseren!

  Liever direct contact? Bel ons dan op:
  +31624739034 / +31654785986
  of mail naar:
  info@staymindful.nl